Alla inlägg under september 2008

Av Monica Garbeklint - 15 september 2008 10:58

Startade Party på skogsprov i Jättendal i lördags. Av 6 anmälda hundar var det bara 4 som kom till uppropet. 1 unghund och 3 öppenklassare. Startordningen lottades och pointertiken Mostodalens Liss samt Party skulle ut i första rundan medans dom övriga stannade vid bilarna och kokade kaffe. Hörde hur det lättade en stor rackar i Partys första släpp men vi såg varken till hund eller fågel. Lite senare jobbade hon intensivt på en löpa men det var ingen fågel kvar där. Liss hade också några chanser men det blev ingen jaktbar situation för någon utav dom före lunch. Däremot lyckades unghunden GS Gråsjövalens Nova, så hon tilldelades ett 2a pris UKL.


Efter lunch tog Tore med don tre öppenklassarna, Party. Liss och Leo på en rejäl runda. Mycket fågel i marken men fåglarna  hann antingen lätta eller att det var så tätt att vi inte såg fågel eller hund, så det blev ingen jaktbar situation för någon utav dem.


Får tacka domare Tore Sandström och kommisarie Stieg Bogren för ett trevligt skogsprov! Återkommer gärna nästa år igen och då hoppas jag även att fler anmäler till detta fågelrika prov så vi får till en 2-dagars.

Av Monica Garbeklint - 12 september 2008 11:37

Jag och Lena Wallin var ut på hennes mark i Nälden idag och luftade lungorna & näsan på Party & Cobra. Tyvärr ingen fågel på denna 2-timmars tur men trevligt ändå. Tack Lena!!! Hoppas vi kan ut något mera i höst.

Av Monica Garbeklint - 8 september 2008 22:49

Det blev ingen premie för Party i lördags på fjällprovet i Edevik eftersom hon aldrig var i fågel. På lördag ska vi starta på skogsprov i Sundsvall, så det blir spännande att se hur det går. Ska i vart fall finns en del fågel i marken där.

Av Monica Garbeklint - 8 september 2008 22:43

Cobra verkar inte ha mycket till smaklökar. Idag drack hon ut skurhinken med grönsåpa i. Får hoppas att hon inte blir dålig i magen nu i natt.


När vi var i Högrensvålen och hade inventerat ripa några dagar försökte hon äta upp en halv rå lök. Såg dock detta i tid och fick ut det mesta ur munnen på henne. Settrar brukar ju inte vara så glupsk men hon verkar kunna äta och dricka det mesta.

Av Monica Garbeklint - 7 september 2008 22:18


GRATTIS FRANK ROBERT BREKKE & FRANKO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Ni är helt rå!!!!!!!!!  1 AK i Meråker den 22 augusti, 2 VK kval igår och 1 VK med CACIT idag i Verdal!!!! Gratulationer även till hundens uppfödare John Arvid Grande! Detta må vi fira nästa gång vi ses! ;-)

Av Monica Garbeklint - 5 september 2008 09:49

Även om jag oftast har kameran med så blir det tyvärr inte så många bilder tagna. Hör kommer dock några från dagarna på fjället i Augusti.


Gullig dam på väg till sin Fäbodvall i Tossåsen / Storsjö.


Joachim Söderberg vid Högrensvålens fäbodvall. 


Vad ute och inventerad själv några dagar vid Medstugan. Eller själv och själv... 4 stycken juveler skulle jag ha med mig ut,  men familjen Eggens vallhund sprang före oss på stigen och efter några km hade han fortfarande inte kommit på tanken att vända hem till husse. Efter att han stött både skogsfågel längs stigen och 1 ripkull på fjället så lyckades jag fånga jycken och sedan fick han gå i koppel med mig resten utav turen. Han hade ju "viltfinnarförmåga" i vart fall. :-D 
::: Party, Cobra, "Tussen", Sola & Uno :::


Cobra vid Saxen - Norra Medstugan.


jaktprov i Meråker


En av jaktgästerna på Medstugan skjöt av huvudet på ripan.


Still alive???? ;-)  - Ståtlig älgtjur på Medstugan


Vackar, idylliska Kjoland!


Jo då, man blir allt bortskämt med att blir utlyft i terrängen... :-)


Hundförarna på Kjoland / Fäviken.
::: Jag, Tomas Bull Enger, Rune Magnusson, Evelina Åslund & Terje :::

Av Monica Garbeklint - 4 september 2008 23:10

Efter dom 3 föregående intensiva veckorna på fjället med inventering och guidning så har denna vecka varit lugn. Har varit hemma i stan och trampat asfalt och använt bajspåsar.... 


I morgon kommer Terje och hämtar Uno som ska på jakt med sin ägare.


På lördag startar jag Party på jaktprovet i Edevik. Hålla tummar och tassar för att det finns lite ripor i marken och att hon och övriga deltagande hundar visar upp sina bästa sidor ;-)

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4 5
6
7
8
9
10
11
12 13
14
15 16 17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2008 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards